مومنی همچنین گفت: اقتصاد دانان به دولت تذکر دادند که کارهایی که انجام می دهد باید به صورت روشمند و مبتنی بر یک مبانی نظری باشد تا ناسازگاری، تعارض و تناقض در سیاستهای دولت به حداقل برسد که در این زمینه نیز متاسفانه تعهدی داده نشد ولی حرفها خیلی صمیمانه شنیده شد و اگر این جلسات و این تذکرات بیشتر شود جامعه با دستاوردهای بیشتری روبرو خواهد شد.
مهر: عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نفس برگزاری جلسه رئیس جمهور با اقتصاددانان را مثبت ارزیابی کرد و گفت: به اعتبار تذکرها و هشدارهای اقتصاد دانان در مورد مسئله نقدی کردن یارانه ها که یک امر بسیار خطیر و با پتانسلهای بالای بحران آفرینی است، رئیس جمهور متعهد شد که از اقدامات شتابزده و غیر مشارکت جویانه پرهیز کند.
فرشاد مومنی در خصوص نشست دیشب اقتصاد دانان با رئیس جمهور در مورد طرح تحول اقتصادی با بیان اینکه دلیل برگزاری این نشست این بود که ستاد تحول اقتصادی دولت می خواست که اقتصاد دانان را در جریان کارهایی که در زمینه تحول اقتصادی انجام داده، قرار دهد که این کار نیز صورت گرفت، تصریح کرد: قبل از این کار رئیس جمهور به ایراد سخنانی پرداخت و بعد از آن، اعضای اقتصاددانان دانشگاه های مختلف در زمان خیلی کوتاهی که برای آنها در نظر گرفته شده بود، هر یک نکاتی را مطرح کردند.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی نفس برگزاری این جلسه را مثبت ارزیابی کرد و افزود: از این بابت باید از دولت تقدیر کرد که اقدام به برگزاری چنین جلسه ای کرده است.
وی با بیان اینکه البته دو نکته در این خصوص وجود دارد، گفت: نکته اول اینکه کارهایی که به اقتصاد دانان ارائه شد، خام و ناپخته بود و از حد کلی گویی های متعارف میزان اندکی جلوتر رفته بود که عموما اشکالات جدی به آنها وارد بود، در عین حال که هیچ یک از اعضای هیئت علمی زحماتی که تیم تهیه کننده گزارش کشیدند، نادیده نمی گیرند.
مومنی در بیان نکته دوم گفت: در صحبتهای ارائه دهندگان گزارش و حتی رئیس جمهور هیچ نوع صحبت خاصی درباره جایگاه قانونی کارهایی که انجام شده و یا قرار است انجام شود، مطرح نشد و این امر مقداری نگران کننده است.
به گفته وی در عین حال این جلسه یک دستاورد خیلی بزرگ نیز به همراه داشت و آن هم این بود که با توجه به این امر معتقدم اگر این تعهد رئیس جمهور عمل شود، این جلسه دستاوردهای خیلی بزرگی را داشته و توانسته از یک فاجعه ملی پیش گیری کند.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در مورد مهمترین مسائلی که اقتصاد دانان در این جلسه مطرح کردند، اظهارداشت: اقتصاد دانان در این جلسه در مورد کارهایی که دولت به صورت نسنجیده ذیل عنوان خصوصی سازی با توزیع سهام عدالت انجام می دهد، انتقادهای خیلی جدی کردند.
وی ادامه داد: در این جلسه مطرح شد که هر نوع جابجایی منابع عمومی قبل از توانمند سازی بخش خصوصی فقط می تواند مضمون توزیع رانت داشته باشد و به هیچ وجه به ارتقاء توان رقابت اقتصاد ملی و پیشرفت عملکرد اقتصادی منجر نخواهد شد که رئیس جمهور این نکته را نیز پذیرفت، ولی در این زمینه تعهدی برای توقف کارهای نادرست فعلی ارائه نکرد.
مومنی همچنین گفت: اقتصاد دانان به دولت تذکر دادند که کارهایی که انجام می دهد باید به صورت روشمند و مبتنی بر یک مبانی نظری باشد تا ناسازگاری، تعارض و تناقض در سیاستهای دولت به حداقل برسد که در این زمینه نیز متاسفانه تعهدی داده نشد ولی حرفها خیلی صمیمانه شنیده شد و اگر این جلسات و این تذکرات بیشتر شود جامعه با دستاوردهای بیشتری روبرو خواهد شد.
به گفته وی در این جلسه مطرح شد که حتی یک تجربه موفق در دنیا در زمینه نقدی کردن یارانه ها وجود ندارد و به اعتبار پتانسلهای بالای این طرح برای ایجاد تورم های بی مهار می تواند همه دستاوردهای نظام ملی را به چالش بکشد و به این اعتبار گفته شد که این مسئله بسیار خطیر است.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی همچنین با اشاره به انتقادات شدیدی که برخی از اقتصاددانان نسبت به برخوردهای عامرانه و غیر عالمانه ای با نظام بانکی مطرح کردند، گفت: اقتصاد دانان اظهار نگرانی جدی کردند که این همه برخورد فیزیکی و غیر روشمند و دستوری با سیستم بانکی که مبنای تخصصی هم ندارد می تواند پتانسل مشکل آفرینی جدی برای اقتصاد ایران داشته باشد و تذکراتی در این زمینه ها داده شد.
مومنی خاطرنشان کرد: خوشحالم از باب اینکه این حرفها به صراحت با دوستان دولت درمیان گذاشته شد و باید امیدوار باشیم که به تدریج اهتمام دولت به کار بست علم و توجه به تجربیات بومی و جهانی در این عرصه افزایش پیدا کند