شهابنیوز ـ پنج تن از سربازان لشکر 81 زرهی کرمانشاه شامگاه شنبه در منطقه قصر شیرین به دلیل برخورد با یک مین ضد خودرو که ظاهراً از دوران جنگ تحمیلی بر جای مانده بود؛ کشته و زخمی شدند.
به گزارش خبرنگار شهابنیوز؛ ساعت 21:10 شامگاه شنبه یک اکیپ از سربازان لشکر 81 زرهی کرمانشاه که در حال انجام ماموریت بودند، در 500 متری پاسگاه «خانلیلی» حد فاصل قصرشیرین و سومار با مین برخورد کردند که بر اثر آن چهار نفر از سربازان ارتش به شهادت رسیدند و یک نفر نیز مجروح شد.
منابع رسمی اسامی شهدای این حادثه را «ناصر نوری»، «پیمان غلامی»، «ابوالفضل بنیانی» و «محسن مهرپرور» اعلام کردهاند. «مصطفی مودت» ستوان دوم وظیفه نیز سربازی است که به دلیل این حادثه به شدت مجروح شده و هماکنون بستری است.
گفته میشود که دو تن از مصدومان این حادثه در دم به شهادت رسیده و دو تن دیگر پس از انتقال به بیمارستان قصرشیرین جان سپردهاند.
حادثه تلخ شنبه شب در قصر شیرین نخستین حادثه از این دست نیست. ظرف سالهای اخیر صدها تن از سربازان ایرانی و ساکنان مناطق جنگی به دلیل برخورد با مینهای بر جای مانده از دوران جنگ تحمیلی 8 ساله کشته یا مجروح شدهاند. طی یکماه گذشته نیز حداقل سه حادثه بر اثر برخورد با مین فقط در شهرستان قصرشیرین گزارش شده که در این حوادث نیز چندین تن به شهادت رسیده یا مجروح شدهاند.
علیرغم آن که دستگاههای مسئول با جدیت در حال پاکسازی مناطق جنگی مخصوصاً مناطق قصرشیرین از مینهای دوران جنگ تحمیلی هستند و این اقدامات ظرف چند سال اخیر سرعت و شدت بیشتری هم پیدا کرده است؛ با این حال همچنان تلفات و خسارات زیادی به دلیل برخورد سربازان یا ساکنان این مناطق با مینهای متروکه به بار میآید. خساراتی که به نظر میرسد با افزایش امکانات دستگاههای مسئول، تجهیز آنها به وسایل پیشرفتهتر، افزایش شمار نیروی انسانی مورد نیاز و نهایتاً همکازی بیشتر عراق در ارایه نقشههای مینهای دوران جنگ تحمیلی میتواند کاهش پیدا کند. برخی منابع خارجی نظیر BBC تاکید کردهاند که با گذشت حدود دو دهه از جنگ ایران و عراق؛ هنوز حداقل 10 میلیارد متر مربع از مناطق جنگزده ایران پاکسازی نشدهاند و منطقه قرمز محسوب میشوند.
در بعد بینالمللی، کشف و خنثیسازی مینهای بر جای مانده از دوران جنگ همواره یکی از مهمترین موضوعات زمان صلح محسوب میشود و به دلیل اهمیت این موضوع چندین مقاولهنامه،پیمان و پروتکل بینالمللی در این زمینه وجود دارد. سازمانهای بینالمللی و غیردولتی متعددی نیز در این حوزه مشغول فعالیت هستند. اهمیت این مساله باعث شده است که رسانههای بینالمللی اخبار مربوط با انفجار مینهای متروکه در مناطق جنگزده اعم از خاورمیانه، آفریقا و آسیای میانه را با حساسیت زیادی پوشش دهند