سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در التهاب انتظار فرج...

 

 

آنچه دوربین‌های تلویزیونی آن روزها نشان دادند از هم پاشیدن سازمان رزمی گولانی، تیپ کارکشته اسرائیل در برابر رزمندگان لبنانی بود. این تیپ در نبردهای سنگین با نیروهای مقاومت در تمام مناطق متحمل شکست شد.

 

به گزارش رجانیوز به نقل از اعتمادملی، ارتش عبری از ابتدای تاسیس رژیم صهیونیستی که از آن به عنوان ارتش دفاعی! یاد می‌کنند همیشه در پی آن بوده تا بتواند به نوعی خودکفایی در تولید جنگ‌افزار برسد و در این راه موفقیت‌های بسیاری هم به دست آورده که بیشتر آنها به تکیه بر جاسوسی از صنایع نظامی‌غرب و آمریکا بوده است. این رژیم در دزیدن طرح‌های نظامی‌دست بلندی دارد، به‌گونه‌ای که هواپیمای کفیر ساخت این رژیم با دزیدن نقشه‌های جنگنده میراژ 5 فرانسه از کارخانه سوئیسی ساخته شد.

 

یکی از طرح‌هایی که ارتش اسرائیل بسیار روی آن مانور می‌داد و از آن به عنوان دژ آهنین یاد می‌کرد، تانک میرکاوا بود که از ابتدای طراحی خود پس از جنگ رمضان 1973 تا جنگ 33 روزه 4 مدل مختلف آن ساخته شد که آخرین آن میرکاوا 4 بود. ارتش اسرائیل برای این تانک تبلیغات زیادی انجام داد و قرار بود که تعداد بسیاری از آنها را هم به کشورهای مختلف بفروشد که این طرح با جنگ 33 روزه عملا‌ به بوته فراموشی سپرده شد. در این جنگ بنابر برخی از آمارهای موجود 95 تانک اسرائیلی هدف قرار گرفت که 65 عدد آن از نوع میرکاوا 4 بود. گروهی از این تانک‌ها در واپسین روزهای نبرد در بنت جبیل و تپه مسعود شکار موشک‌های بسیار دقیق و قدرتمند کورنت شدند تا به این ترتیب افسانه‌ای بنام میرکاوا به پایان برسد و کشورهای خریدار نیز از خرید آن صرف‌نظر کنند که در این میان آمریکایی‌ها هم قرار داشتند. این نیز بعد دیگر شکست برای اسرائیلی‌ها بود. پس از پایان جنگ بود که صنایع نظامی‌اسرائیل روی تانکی دیگر کار کرد تا این بار موشک کورنت نتواند آن را مورد هدف قرار دهد، نام این تانک که تصویری از آن منتشر نشده است را ببر گذاشته‌اند‌!

 

«سائر هم به میرکاوا می‌پیوندد»

 

نیروی دریایی ارتش اسرائیل در طول دوران جنگ با اعراب هیچگاه به بوته آزمایش در نیامد، در حالی که آنها در دهه 90 زیردریایی‌های دلفین را از آلمان تحویل گرفتند، در همین سال‌ها چند فروند ناوچه موشک‌انداز و توپدار را هم از آمریکا به‌نام سائر 5 تحویل گرفتند. این ناوچه‌ها که ارتش اسرائیل به شدت به آن می‌بالید دارای سیستم ضد‌موشک سونار است که تقریبا آن را در برابر هدف قرار گرفتن توسط موشک ایمن کرده است. این ناوچه‌ها بدون هیچ واهمه‌ای در برابر شهر بیروت و صور لنگرانداخته و با توپ 75 میلیمتری خود این شهرها را هدف قرار می‌دادند. در غروب یکی از روزهای جنگ بود که دبیرکل حزب‌الله بر صفحه تلویزیون المنار ظاهر شد و گفت که ناوچه اسرائیلی در برابر ساحل بیروت در حال سوختن است. هر چند ابتدا اسرائیلی‌ها این خبر را تکذیب کردند اما پس از آن ناچار به اعتراف این موضوع شدند. این ناوچه با استفاده از یک فروند موشک 802C هدف قرار گرفت و آنگونه که بعدها منتشر شد این موشک با خاموش کردن رادار به سمت این ناوچه روانه شده است. ناوچه دیگر اسرائیلی هم چند روز بعد در نزدیکی ساحل صور هدف قرار گرفت که در مورد نوع موشک مورد استفاده مطلب خاصی منتشر نشد. در این مجال باید اشاره‌ای هم به جنگ شهرها داشته باشیم. اینکه لبنان آسیب فراوانی از این جنگ دید، اما در طرف مقابل شهرهای هدف قرار گرفته شده توسط مقاومت لبنان هم آسیب جدی‌ای دیدند، در حالی که مقامات اسرائیلی به شدت سانسور خبری را حاکم کرده بودند، خبرنگارانی بودند که از میزان خسارت‌های وارد آمده به شهرک‌های یهودی‌نشین سخن بگویند. به گفته خبرنگار سی‌ان‌ان شهر کریات شمونه به ویرانه‌ای تبدیل شده بود که در آن هیچ خانه سالمی ‌را نمی‌شد پیدا کرد. موشک‌هایی که مقاومت لبنان به سمت مواضع اسرائیلی شلیک می‌کرد بسیار قدرتمند بودند و آنچه برخی می‌پندارند موشک‌های 122 میلیمتری معمولی نبودند، بلکه بسیاری از آنها موشک‌های 225 میلیمتری سنگینی بودند که اصابت آنها به هر نقطه‌ای، خرابی بسیار به بار می‌آورد.

 

«وقتی سربازان تیپ گولا‌نی گریه می‌کنند»

 

یکی از تیپ‌های کوماندویی معروف اسرائیل که این رژیم تبلیغ بسیاری روی آن انجام می‌دهد، تیپ معروف گولا‌نی است که به ادعای مقامات اسرائیلی، هر نظامی‌عضو این تیپ برابر با 13 نظامی ‌معمولی توان دارد. هنگامی‌که در جریان جنگ 33 روزه ارتش اسرائیل با بن‌بست نفوذ به داخل لبنان مواجه شد، از این تیپ کمک گرفت و چند گردان آن راهی مرزهای شمالی فلسطین اشغالی شدند. نظامیان متکبر این تیپ هنگامی‌که به سمت خاک لبنان حرکت می‌کردند در برابر دوربین‌های تلویزیونی به گونه‌ای حرکت می‌کردند که گویی تا ساعتی دیگر سرنوشت جنگ رقم خواهد خورد. اما تنها باید ساعتی صبر می‌کردی تا صدای گریه این نخبه‌های نظامی‌ را می‌شنیدی و نحوه بازگشت آنها را از منطقه جنگی مشاهد می‌کردی. آنچه دوربین‌های تلویزیونی آن روزها نشان دادند از هم پاشیدن سازمان رزم این تیپ کارکشته اسرائیلی در برابر رزمندگان لبنانی بود. این تیپ در نبردهای سنگین با نیروهای مقاومت در چند منطقه مرزی‌ از جمله مرکبا، عیتاالشعب، مارون‌الراس، بنت‌جبیل و الطیبه جنگید و در تمام این مناطق متحمل شکست شد. نبرد سنگین رزمندگان مقاومت با این نظامیان در آن روزها باعث اعتراف فرماندهان نظامی‌ این تیپ به قدرت جنگی لبنانی‌ها شد. یوئاف مرداخای از فرماندهان تیپ گولا‌‌نی گفت: باید اعتراف کنم که نیروهای حزب‌الله قهرمانانه می‌جنگند. نیروهای حزب‌الله در روستای مرکبا در بخش غربی مرز جنوب لبنان نبردی شجاعانه به نمایش گذاشتند و با مهارت جنگیدند. البته این تمام ماجرا نبود، هنگامی‌ که نیروهای تیپ گولا‌نی با حمایت تانک‌ها و آتش توپخانه و حمایت هوایی برای تصرف بنت‌جبیل حرکت کردند، روزهای سختی را در پیش داشتند. در نبرد بنت جبیل 35 تن از این نظامیان کشته و ده‌ها تن از آنها زخمی ‌شدند. گردانی که عازم نبرد در این منطقه بود به گفته شاهدان عینی تنها با چند ده تن رزمنده لبنانی مواجه شد. این تیپ سه بار تلا‌ش کرد تا شهر بنت‌جبیل را که به گفته آنها پایتخت حزب‌الله بود، تصرف کند، اما هر بار که دست به حمله می‌زد چاره‌ای جز عقب‌نشینی و فرار از مهلکه نداشت. به گفته برخی از فرماندهان این تیپ ضرباتی که در جنگ 33 روزه بر پیکر آنها وارد شد هنوز هم بازسازی نشده است.


ارسال شده در توسط محسن...