|
اعتراض شدید دانشجویان به اظهارات نماینده حامی جاسبی |
دانشجویان دانشگاه آزاد در جریان سخنرانی علی عباسپور از مسئولان این دانشگاه ضمن اعتراض به عملکرد مدیریت دانشگاه آزاد، خواستار قانونمند شدن این دانشگاه شدند.
به گزارش رجانیوز به نقل از فارس، علی عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و پرورش مجلس شورای اسلامی که برای ایراد سخن در هفتمین اردوی آموزش سیاسی دانشجویان سراسر کشور در دانشگاه شهید عباسپور حضور یافته بود با انتقادات شدید دانشجویان نسبت به عملکرد عبدالله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد روبرو شد.
عباسپور تهرانی هنگامی که با اعتراض دانشجویان نسبت به عدم قرائت نتیجه تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد روبرو شد، گفت: این گزارش پس از مدت زمان بسیار طولانی به کمیسیون آموزش مجلس ارائه شد و پس از ارائه شدن به کمیسیون شاهد آن بودیم که بعضاً اشتباهاتی در آن وجود دارد.
وی افزود: این گزارش 2 یا 3 هفته مانده به پایان مجلس هفتم از سوی کمیته تحقیق و تفحص از آموزش عالی کشور به کمیسیون آموزش عالی ارائه شد و علیالاصول بایستی در کمیته تحقیق و تفحص به تصویب میرسید و به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارائه میشد اما در گزارشی که به کمیسیون داده شد، ذکری از تصویب کمیته به عمل نیامده بود، لذا با توجه به این مسأله، کمیسیون آموزش با اعضای کمیته تماس گرفت و اعضا نیز از تصویب آن اظهار بیاطلاعی کردند. بدین ترتیب نامهای به اعضای کمیته نوشته شد، این اعضا گزارش را تأئید نکردند اما خواستار مطرح شدن آن در کمیسیون شدند.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات تصریح کرد: کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز با احترام به نظر اعضای کمیته، یک هفته یا 10 روز پس از این امضاها، در آخرین جلسهای که در مجلس هفتم تشکیل داد، گزارش کمیته تحقیق و تفحص را مطرح کرد اما این کمیسیون اشکالات اساسی به گزارش داشت که نمیتوانست آنها را در یک جلسه یا جلسه فشرده جمعبندی و حل کند.
عباسپور گفت: به عنوان مثال در سال 84 مصوب کردیم که 60 میلیارد تومان به صندوق رفاه دانشگاههای آزاد و دولتی واریز شود و دولت نیز مصوب کرد که 35 میلیارد تومان از این 60 میلیارد تومان به صندوق رفاه دانشگاه آزاد واریز گردد. در گزارش کمیته تحقیق آمده است که عملکرد این صندوق را در حد 2 میلیارد تومان میبینیم و باید مشخص شود که بقیه این پول کجا رفته است در حالی که آن 4 بانکی که قرار بود این پول را در اختیار صندوق رفاه دانشگاه آزاد قرار دهند، به دلیل مشکلاتی که خود ذکر میکردند از این کار امتناع کردند. لذا به خاطر وجود چنین اشتباهی به غیر از چند نفر از اعضای کمیسیون، مابقی عنوان میکردند که این گزارش باید رسیدگی شود و این کار با یک یا دو جلسه حتی فشرده انجام شدنی نیست و به همین دلیل قرار شد این گزارش به مجلس بعدی موکول شود.
در ادامه این جلسه یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد ضمن قرار گرفتن در پشت تریبون به انتقاد شدید از عملکرد مدیریت دانشگاه آزاد پرداخت و با نشان دادن کارت دانشجویی خود، گفت: پشت کارت من آمده است که دانشگاه آزاد غیرانتفاعی و غیردولتی است، هیچ کس در آن سهمی ندارد و تمام درآمدهای دانشگاه در خود آن هزینه میشود. تراز مالی نیز قابل عرضه به عموم است در حالی که هیچ عمومی تا به حال این تراز را ندیده است.
این دانشجوی دانشگاه آزاد در ادامه سخنان خود عملکرد مالی دانشگاه آزاد را غیرشفاف و شبههبرانگیز توصیف کرد که عباسپور در پاسخ به سخنان وی گفت: در مورد مسائل جزئی دانشگاه آزاد بایستی خود آقای جاسبی پاسخ بدهد.
در این حین، چندین نفر از دانشجویان حاضر در جلسه، به دعوتهای مکرر دانشجویان از عبدالله جاسبی برای حضور در جمع دانشجویان و پاسخگویی در خصوص مدیریت دانشگاه آزاد اشاره کرده و افزودند: جاسبی همواره از برگزاری چنین جلساتی ابراز بیاطلاعی میکند ولی در عین حال اتوبوسهای دانشجویان دانشگاه آزاد شهرستانها برای حمایت از وی به سمت برنامههای اینچنینی گسیل میشوند و در این باره باید از وی پرسید که چگونه میشود کسی از دعوت خود بیاطلاع باشد و در عین حال حامیان معلومالحال خود را برای برهم زدن جلسات به این مراسمها گسیل دارد؟
یکی دیگر از دانشجویان با قرار گرفتن در پشت تریبون از عباسپور پرسید: ریاست جاسبی طبق اساسنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی بایستی از سوی این شورا به رسمیت شناخته شود، ولی آیا پس از گذشت 25 سال از مسئولیت جاسبی در دانشگاه آزاد، ریاست ایشان به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است یا خیر؟
عباسپور در پاسخ به اظهارات این دانشجو اظهار داشت: آقای جاسبی هم در زمان ریاست هاشمی رفسنجانی بر شورای عالی انقلاب فرهنگی و هم در زمان ریاست خاتمی و آقای احمدینژاد بر شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد به شورای عالی انقلاب فرهنگی دعوت میشوند و همین دعوت نشان میدهد که کل نظام ایشان را به عنوان رئیس دانشگاه آزاد محسوب میکند.
در این لحظه یکی از دانشجویان حاضر گفت: دعوت کردن از فردی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد به شورای عالی فرهنگی هیچ دلیل مستندی بر ریاست وی نیست، چرا که بایستی ریاست جاسبی بر دانشگاه آزاد به تصویب رسیده باشد که اینگونه نشده است.
این دانشجو تأکید کرد: با وجود اینکه 25 سال گذشته است، اما تمامی دانشجویان و جنبش دانشجویی، ریاست جاسبی را بر دانشگاه آزاد اسلامی غیرقانونی میدانند. این سخنان مورد تشویق حضار در جلسه قرار گرفت.
دانشجوی یاد شده در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما با کلیت دانشگاه آزاد مشکل نداشته و حتی حاضریم برای طی کردن پلههای ترقی از سوی این دانشگاه با تمام وجود کمک کنیم، تصریح کرد: ما به هیچ وجه با دانشجویان دانشگاه آزاد مشکلی نداریم و آنان را دوست و برادر خود میدانیم اما دانشجویان با فساد مخالف هستند و نمیتوانند مفسدههای مدیریتی را تحمل کنند.
این دانشجوی منتقد مدیریت دانشگاه آزاد در ادامه سخنان خود تأکید کرد: در ماجرای مفاسد اقتصادی آقای کرباسچی، مردم و گروههای سیاسی منتقد توانستند ایشان را مجازات کنند اما فسادهای مدیریتی در دانشگاه آزاد به حدی بالاست که حتی برخی مدعیان اصولگرایی نیز نتوانستند در این زمینه کاری کنند و جناحهای سیاسی نیز در برابر آن تاکنون ناتوان ماندهاند.
وی همچنین با اشاره به عملکرد مالی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال، خاطرنشان ساخت: 280 میلیارد تومان تا به حال بابت ساخت این مجتمع دانشگاهی صورت وضعیت شده است، اما کارشناسان اعتقاد دارند که با حداکثر 80 یا 90 میلیارد تومان، این پروژه به سرانجام میرسید، حال سؤال ما این است که این 200 میلیارد تومان کجا رفته است؟ صحبت از چند میلیون نیست بلکه صحبت از 200 میلیارد تومان است.
این دانشجوی منتقد دانشگاه آزاد به شرکتهای خارجی زیر نظر دانشگاه آزاد اشاره کرد و افزود: شرکت کوئینت توسط دانشگاه آزاد در کانادا به ثبت رسیده است ولی آیا نظارتی بر این شرکتها وجود دارد؟
وی خاطرنشان ساخت: موضوع دیگری نیز وجود دارد و هر چند بیم آن را دارم که مانند برخی دیگر دادگاهی شوم اما میگویم و آن اینکه آقای صادق زیباکلام به خاطر برخی روابط خود و مسائلی که میان او و دانشگاه آزاد رخ داده است و به خاطر معامله با دانشگاه آزاد در جریانی، از مدیریت فاسد این دانشگاه حمایت کرده است.
دانشجوی منتقد دانشگاه آزاد همچنین به ماجرای زمینخواری توسط دانشگاه آزاد در خصوص زمینهای متعلق به شخصی به نام هادوی اشاره و خواستار توضیح عباسپور در این زمینه شد.
اما عباسپور، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و باجناق جاسبی در پاسخ به اظهارات دانشجوی منتقد دانشگاه آزاد در خصوص عدم به رسمیت شناختن جاسبی به عنوان رئیس دانشگاه آزاد از سوی دانشجویان کشور، گفت: این گفته، نظر ایشان است و اگر جاسبی را به رسمیت نمیشناسند خودشان میدانند.
وی در خصوص بحثهایی مبنی بر زمینخواری دانشگاه آزاد نیز تصریح کرد: در بخشی از تهران، زمینهایی وجود داشت که قسمت بسیاری از آن متعلق به دانشگاه صنعتی شریف بود. دانشگاه آزاد در زمان حضرت امام مجوز آن را گرفتند که این زمینها را به جای دانشگاه شریف به دانشگاه آزاد بدهند اما یک بخشی از زمینها متعلق به فردی به نام هادوی بود که آنها به دانشگاه آزاد هبه کرد.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات افزود: اما آقای هادوی پس از بالارفتن قیمت زمینها، میخواست که زمینهای خود را پس بگیرد ولی نهایتاً پس از رسیدگی دفتر بازرسی مقام معظم رهبری، نتیجه آن شد که به ازای هر فرزند ایشان، 400 یا 500 متر به وی داده شود.
این سخنان عباسپور در خصوص بازرسی دفتر مقام معظم رهبری با اعتراض شدید دانشجویان روبرو شد و تعدادی از آنها با فریاد زدن از جمع معترض سوءاستفاده عباسپور از نام مقام معظم رهبری شده و خطاب به عباسپور گفتند: شما حق ندارید برای سرپوش گذاشتن به مفسدههای مالی، از نام مبارک مقام معظم رهبری سوءاستفاده کنید.
دانشجوی دیگر فریاد زد: بهتر است تشکلهای دانشجویی صحت و سقم این ادعاها، از دفتر مقام معظم رهبری استعلام گردد و در صورت نادرست بودن آن، به شدت برخورد شود.
در حاشیه
* دانشجویان حاضر در جلسه پلاکاردهایی با مضامین «دانشجوی دانشگاه آزاد! حمایتت میکنیم»، «آخرین روزهای جاسبی»، «جاسبی = زمینخواری»، «جناحهای سیاسی، وامداران جاسبی»، «25 سال سلطنت غیرقانونی، کافی نیست؟»، «زمینهای علوم و تحقیقات!؟!»، «فساد سیاسی، فساد اقتصادی، جاسبی دوستت داریم»، «عباسپور! نماینده مردمی یا نماینده جاسبی؟!»، «"او" میرود! دانشگاه آزاد میماند»، «امسال، سال پایان مفسده مدیریتی جاسبی!»، «جاسبی! دانشجو خریدنی نیست»، «14 سیدی دیگر پرونده دانشگاه آزاد را بازخوانی خواهند کرد» و ... در دست داشتند.
* این دانشجویان پس از پایان مراسم، پلاکاردهای خود را به دست عباسپور دادند تا آنها را به دست جاسبی برساند.
* در حالی که قرار بود عباسپور در این جلسه در خصوص آموزش عالی کشور به ایراد سخن بپردازد، اما اعتراضات دانشجویان به عملکرد مدیریت دانشگاه آزاد موجب شد که تقریباً تمام وقت جلسه به بحث در خصوص دانشگاه آزاد و مدیریت آن اختصاص یابد.
* عباسپور پس از پایان سخنرانی و در حالی که جلسه را ترک میکرد با ازدحام دانشجویان روبرو شده و به شدت مورد اعتراض واقع شد و لحظاتی نیز به درگیری لفظی با یکی از اعضای دفتر تحکیم وحدت پرداخت.
* پس از اینکه یکی از دانشجویان در خصوص دانشگاه آزاد گفت «من ماندهام که چطور به این دانشگاه آزاد، اسلامی میگویند!»، عباسپور گفت: درست است که در نقطه مطلوبی قرار نداریم اما طبق گزارش یکی از نهادها، دانشگاه آزاد از نظر فرهنگی رتبه اول را در میان دانشگاههای کشور به دست آورده بود که این سخنان عباسپور با خنده حضار روبرو شد. |