سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در التهاب انتظار فرج...

 

درخواست ایران از دانشگاه معتبر و سنی «الازهر» برای تاسیس یک شعبه در تهران در حالی است که دولت مصر مانع فعالیت‌های تحقیقاتی و تبلیغاتی گروه‌های شیعه می‌شود. در داخل مصر حداقل در میان بسیاری از صاحب‌نظران امور دینی، این موضوع که «نباید به شیعیان اجازه داد در مصر نفوذ کنند» به یک اصل پذیرفته ‌شده و قطعی تبدیل شده است. یکی از پژوهشگران ارشد مرکز الازهر به فرانس‌پرس گفته است که دستگاه‌های امنیتی مصر در سال‌های اخیر برای آنچه که «مقابله با رخنه گروه‌های شیعه در کشورهای سنی» می‌نامند، ماموران امنیتی خود را آموزش داده‌اند. فعالان حقوق مدنی در مصر از جمله «حصام بهجت» نیز تاکید می‌کنند «افرادی که در مصر از مذهب سنی به شیعه گرویده‌اند، به شدت تحت فشار هستند و حکومت مصر می‌کوشد به هر وسیله ای حتی زندان و شکنجه، آنها را به پیروی از مذهب سنی بازگرداند». در چنین فضایی بسیاری از صاحبنظران مصری، دعوت دولت ایران از دانشگاه «الازهر» را با نگاهی بدبینانه مورد بررسی داده و آن را اقدامی سیاسی می‌دانند...
 به رغم واکنش‌های تند دولت مصر به فیلم «اعدام فرعون» و افزایش تنش‌های سیاسی موجود میان تهران و قاهره طی هفته‌های اخیر؛ برخی مسئولان ایرانی در اقدامی که از سوی فرانس‌پرس یک «اقدام بی سابقه» خوانده شده است از دانشگاه «الازهر» دعوت کرده‌اند شعبه‌ای در تهران تاسیس کند.

به گزارش شهاب‌نیوز، خبرگزاری فرانسه روز پنج‌شنبه با انتشار گزارشی اعلام کرد که ایران در یک اقدام بی‌سابقه از دانشگاه «الازهر» خواسته است شعبه‌ای در تهران تاسیس کند.

با آن که جمهوری اسلامی همواره اعلام کرده که به دنبال وحدت شیعه و سنی و انسجام جهان اسلام است؛ این گزارش تصریح می‌کند که پیشنهاد اخیر ایران باعث بروز سوءظن‌ها و بدگمانی‌هایی در مصر شده است! چرا که برخی مقامات و صاحبنظران مصری معتقدند تهران از آن جا که هم‌اکنون به دلیل مناقشه هسته‌ای تحت فشار شدید جامعه جهانی قرار دارد، می‌کوشد با چنین اقداماتی حمایت کشورهای عربی را جلب کند. 

«کریم عزیزی» سخنگوی دفتر حافظ منافع ایران در قاهره طی گفتگویی با خبرگزاری فرانسه تایید کرده است که درخواست مزبور «به صورت رسمی» به مسئولان دانشگاه الازهر مصر تقدیم شده؛ هر چند که مقامات الازهر تاکنون به این دعوت پاسخی ارایه نکرده‌اند. عزیزی همچنین هدف ایران از این اقدام را «تقویت روابط تهران و قاهره» از یک طرف و «گسترش مبادلات مذاهب مختلف دین اسلام مخصوصاً شیعه و سنی» از طرف دیگر دانسته است.

همزمان با اظهارات سخنگوی دفتر حفاظت از منافع ایران در مصر؛ «شیخ علی عبدالباقی» رییس مرکز تحقیقات اسلامی دانشگاه الازهر در گفتگو با فرانس‌پرس تاکید کرده که درخواست ایران برای دایر کردن شعبه دانشگاه الازهر در تهران در حقیقت یک «پیشنهادی غیردولتی» بوده و از سوی برخی شیوخ اقلیت سنی ایران ارایه شده است. 

درخواست ایران از دانشگاه معتبر و سنی «الازهر» برای تاسیس یک شعبه در تهران در حالی است که دولت مصر  مانع فعالیت‌های تحقیقاتی و تبلیغاتی شیعیان می‌شود. به گفته خبرگزاری فرانسه؛ در داخل مصر حداقل در میان بسیاری از صاحب‌نظران امور دینی، این موضوع که «نباید به شیعیان اجازه داد در مصر نفوذ کنند» به یک اصل پذیرفته‌شده و قطعی تبدیل شده است. یکی از پژوهشگران ارشد مرکز الازهر به فرانس‌پرس گفته است که دستگاه‌های امنیتی مصر در سال‌های اخیر برای آنچه که «مقابله با رخنه گروه‌های شیعه در کشورهای سنی» می‌نامند، ماموران امنیتی خود را آموزش داده‌اند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، فعالان حقوق مدنی در مصر از جمله «حصام بهجت» نیز تاکید می‌کنند «افرادی که در مصر از مذهب سنی به شیعه گرویده‌اند، به شدت تحت فشار هستند و حکومت مصر می‌کوشد به هر وسیله ای حتی زندان و شکنجه، آنها را به پیروی از مذهب سنی بازگرداند».

در چنین فضایی بسیاری از صاحبنظران مصری، دعوت دولت ایران از دانشگاه «الازهر» را با نگاهی بدبینانه مورد بررسی داده و آن را اقدامی سیاسی می‌دانند. احتمالاً به همین دلیل است که خبرگزاری فرانسه به نقل از چند فعال و صاحب‌نظر مصری تاکید کرده است که بعید می‌دانند دولت مصر و دانشگاه الازهر با پیشنهاد ایران موافقت کنند. 

ارسال شده در توسط محسن...