مؤسسه رند در گزارشی با بیان اینکه متخصصان امنیت ملی امریکا معتقدند القاعده و چین بزرگترین تهدید برای امنیت امریکا محسوب می شوند، تأکید کرد: این در حالی است که اتحادی به نام "جبهه مقاومت جهانی" که کشورهای ایران، روسیه، سوریه، ونزوئلا، بولیوی، اکوادور، بلاروس و برخی کشورهای اروپایی را نیز شامل می شود، مهمترین چالش برای امریکا در صحنه جهانی خواهد بود.
به گزارش رجانیوز، در پژوهش این مؤسسه با سابقه استراتژیک امریکا ضمن برشمردن زمینه های همگرایی این ائتلاف و خطرات آن، راهبردهایی برای شکستن ائتلاف به رئیسجمهور بعدی امریکا داده شده است.
بنابراین گزارش، یکی از پیشنهاداتی که مؤسسه رند به منظور تضعیف جبهه مقاومت جهانی ارائه کرده است، تقویت طرفداران اصلاحات و رفرمیست ها در کشورهای عضو این جبهه از سوی امریکا است.
در این گزارش خاطرنشان شده است: این ائتلاف در یک وضعیت ژئوپلتیک و در یک فرم کلاسیک بازی نمی کند ولی هدف آنها ایستادگی در مقابل دکترین بازار آزاد، جهانی سازی و لیبرال دموکراسی امریکایی و بی اعتبار کردن این مقولات است.
ایدئولوژی این ائتلاف گلچینی از طرفداران تمرکز قدرت و کاپیتالیسم به رهبری پوتین و مدودف در روسیه، پوپولیست سوسیالیستی به رهبری هوگو چاوز در ونزوئلا، تفکر ضد امپریالیسم در اروپا و گروه های مسلمانان شیعه است.
رشد این ائتلاف برای امریکا در سه رده قابل بررسی خواهد بود:
اول: این ائتلاف می تواند ابتکار عمل و اعتبار مجامع بین المللی مانند سازمان ملل متحد را به خطر اندازد.
دوم: به علت اینکه این کشورها دارای منابع انرژی بسیار زیادی مانند نفت هستند، قادر خواهند بود نبض بازار و قیمت نفت را در دست بگیرند و به راحتی از رشد اقتصاد امریکا بکاهند.
سوم: فرسایش و کاهش تأثیرپذیری ایدئولوژی ایالات متحده در امریکای لاتین، اروپا و کشورهای جداشده از شوروی سابق.
برای جلوگیری از چنین روندی، رئیس جمهور بعدی امریکا باید برای خنثی کردن هرگونه تهدید اضافی، فکری برای تضعیف این "جبهه مقاومت" کند. یکی از این فرصت ها، ایجاد صف طولانی برای تحریک و شکاف بین این ائتلاف است. برای مثال ایالات متحده می تواند با استفاده از پرداخت کمک های اقتصادی با ابزار بسته اقتصاد آزاد و پشتیبانی اطلاعاتی از نیروهای ضد اسلامی در سوریه، اقدام به ایجاد شکاف و اعمال فشار به سوریه نماید.
یکی دیگر از روش های پیشگیرانه برای امریکا، ایجاد رابطه عمیقتر و دوستانه با کشورهای اروپا، امریکای لاتین، کشورهای خاور میانه، گروه های سیاسی، سازمان های غیر دولتی و گروه های جامعه مدنی با هدف کاستن از نقش "جبهه مقاومت جهانی" بر آنها است. به علاوه، امریکا می تواند با حمایت از برخی گروههای سیاسی درون این کشورها که تمایلی به همسویی با رهبرانشان ندارند و بیشتر علاقمند به رفرم و اصلاحات هستند، دیپلماسی عمومی را گسترش دهد و از همگرایی بیشتر این جبهه جلوگیری کند.
آنچه که رئیس جمهور آینده امریکا باید به آن توجه کند، اقدام متقابل و تشخیص این چالش ها برای جلوگیری از چالش بیشتر است. چنانچه این ائتلاف بتواند قویتر شود، روز به روز از میدان و میزان اثرگذاری امریکا خواهد کاست و اقتصاد امریکا را ضعیفتر میکند.