استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی تأکید کرد: طرح تحولات اقتصادی بسیار ارزشمند و مهم است به شرطی که همه دستگاهها در اجرای آن با دولت همکاری کرده و چوب لای چرخ دولت نگذارند.
دکتر محمد قلی یوسفی در گفتگو با رجانیوز، با اشاره به اعلام طرح تحول اقتصادی از سوی رئیس جمهور گفت: در لزوم اجرای این طرح جای شک و شبهه نیست چراکه موارد مطرح شده در آن پیش از انقلاب نیز از جمله موضوعاتی بوده که همواره اقتصاددان ها بر آن تأکید می کردند.
وی لازمه موفقیت این طرح را همراهی قوای مقننه، قضاییه و سایر نهادها با دولت دانست و اظهار داشت: تأکید رییس جمهور بر این موضوع حاکی از عزم قوه مجریه برای اجرای طرح تحول اقتصادی است به شرطی که سایر دستگاهها نیز همکاری کنند چون دولت به تنهایی نمی تواند این طرح را اجرا کند.
یوسفی با بیان اینکه در کشور ما موانع اداری مشکل بسیار پیچیده ای است که برطرف کردن آن نیاز به عزم ملی دارد، افزود: بروکراسی عریض و طویل اداری ناشی از وجود قدرت های موازی است و تا زمانی که این ساختار اصلاح نشود، امکان تحقق این اهداف در کشور دشوار است.
وی تأکید کرد: متأسفانه قدرت هایی که در طول سال های مختلف ایجاد شده و ساختار ایجاد کرده اند، منافعشان در حفظ وضع موجود است و به سادگی این تغیرات را نخواهند پذیرفت.
این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی پایبندی به قانون و پاسخگو بودن در برابر آن و حذف قدرت های موازی را لازمه به نتیجه رسیدن اهداف طرح تحول اقتصادی دانست و یادآور شد: آنچه که بسیار تأثر برانگیز است، این است که در کشور ما قانونمداری و پایبندی به آن به حالت استثنا در آمده و بیشتر کارها تحت عنوان مصلحت انجام می شود.
وی بروکراسی موجود را ناشی از بی توجهی به قوانین ارزیابی و تصریح کرد: تا زمانی که نهادهای موازی وجود دارند، سازمان های موازی هم خواهند بود و در صورت وجود سازمان های موازی رانت و فساد به وجود می آید.
یوسفی در ادامه با بیان اینکه هدفمند کردن یارانه ها به این معناست که منابع در دسترس نیازمندان قرار بگیرد، افزود: هدفمند کردن یارانه ها خواسته ای ملی است که باید با در نظر گرفتن تبعات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آن اجرا شود. |